Yin Yoga is een vorm van Yoga die vooral gericht is op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en gewrichten.

Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het hart te ontspannen en de geest te kalmeren. Voor sommige mensen is het erg lastig om te leren ontspannen. Door middel van Yin Yoga, kun je de ontspanning bij verschillende delen van je lichaam toepassen.

Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Ook voor beginners is het een erg toegankelijke vorm van Yoga. Deze Yoga vorm is voor iedereen, met of zonder beperkingen, geschikt.

Yin Yoga werkt positief voor mensen met spierklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reumapatiënten. Ook kunnen klachten in de bekken, rug, wervelkolom, nek en schouders met Yin Yoga behandeld worden. Tijdens hevige stressperiodes of zelfs een burn-out, kan deze Yoga vorm je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel.
Deze vorm van Yoga is uitermate geschikt voor mensen met een zittend beroep. Yin Yoga compenseert de lange zithouding.

Bij Yin Yoga wordt elke houding zo’n 3 tot 5 minuten aangehouden zodat het bindweefsel (fascie) langzaam wordt opgerekt en gehydrateerd’. De oefeningen worden zittend of liggend uitgevoerd.

Tarieven

Best/Oirschot:

De lessen duren 60 minuten. Je kunt je aanmelden voor:

  • 1 blok van 12 lessen: € 108,00
  • 2 blokken = 24 lessen: € 204,00
  • 3 blokken = 36 lessen:  € 288,00