PILATES MAT-LES is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is.

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel de ‘core’. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Kern van je lichaam

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Pilates noemde zijn methode ‘the art of controllogy’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig. Er wordt bij een training dan ook geen muziek gebruikt, of hooguit een rustig achtergrondmuziekje.

Waardevolle training

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Pilates is het een waardevolle training, omdat een sterk centrum en lenigheid essentieel zijn om je fit te voelen.

Tarieven

Best/Oirschot:

De lessen duren 60 minuten. Je kunt je aanmelden voor:

  • 1 blok van 12 lessen: € 108,00
  • 2 blokken = 24 lessen: € 204,00
  • 3 blokken = 36 lessen:  € 288,00