Tai Chi Qigong is niet alleen een bewegingsvorm om jeugdig te blijven. De eerste Taoïsten meenden dat net als stilstaand water wat verontreinigd raakt, ook een ongeoefend lichaam allerlei soorten van fysieke ongemakken krijgt. Daarom is het zaak zo te bewegen dat de bloedcirculatie gestimuleerd en de ademhaling versterkt wordt.

De ademhaling ondersteunt de beweging, terwijl de beweging de ademhaling versterkt.

Tai Chi is het hoogst bereikbare, ofwel het uiteindelijke doel. Letterlijk betekent het “de nok van het dak”. Het is een toestand van dynamisch evenwicht, waarbij yin en yang (de twee oerkrachten) bij elkaar komen en stabiliseren.

Qi-gong betekent oefeningen doen om je vitale levenskracht te versterken. Door Qigong oefeningen te doen kun je gezonde energie vermeerderen en ongezonde energie doen verdwijnen. Qigong training leidt tot verbetering van de gezondheid en het verminderen of genezen van chronische klachten.

Je versterkt niet alleen de qi (energie) in het lichaam, het vertraagt ook degeneratie (aftakeling) van het lichaam. Om Qigong oefeningen meer resultaat te geven doen we de oefeningen vloeiend, op het ritme van de ademhaling en met volledige aandacht.

Het hoofddoel van Tai Chi Qigong training

De natuur herhaalt zichzelf. Veel patronen keren terug om de balans (het qi veld) in de natuur weer te herstellen. In de Qigong komen veel oefeningen voor om de qi circulatie in de mens in harmonie te brengen met de cycli in de natuur. Dit helpt om ziekte te vermijden, veroorzaakt door het weer of seizoen veranderingen.

Deze bewegingsvorm is geschikt voor iedereen van 8 tot 100 jaar met of zonder lichamelijke beperkingen. Wij beoefenen de Tao, het aanpasbare voor iedereen.

Tarieven

Best/Oirschot:

De lessen duren 60 minuten. Je kunt je aanmelden voor:

  • 1 blok van 12 lessen: € 108,00
  • 2 blokken = 24 lessen: € 204,00
  • 3 blokken = 36 lessen):  € 288,00