In de Chinese voedingsleer wordt gekeken naar wat voeding met je doet nadat je het hebt gegeten.

De Westerse voedingsleer onderzoekt wat er in voeding zit voordat het wordt gegeten.

De eerste aantekeningen over voeding worden al zo’n 5000 jaar geleden gevonden. In de Tang-Tijd (600 na christus) schreef de gele keizer het leerboek de ”Nei Tsing“ over Klassieke Chinese Acupunctuur. In die tijd werd al geschreven: wanneer iemand ziek is moet de dokter eerste onderzoeken hoe de leefstijl en het voedingspatroon is van de patiënt. Voeding is een voorwaarde in de Chinese voedingsleer.

Mede door het waarnemen en registreren van natuurlijke processen ontstonden concepten van Yin/Yang, Qi (levensenergie) en de 5 elementenleer.

Levensmiddelen moeten eerlijk, zuiver en veilig zijn. Alleen zuiver en volwaardig voedsel dat op de juiste wijze wordt bereid bezit levenskracht.

Voeding is naast zelfreflexie, beweging en ontspanning één van de eerste aangewezen therapieën bij ziekte. Iedereen kan door middel van voeding aan eigen gezondheid en genezingsproces werken.

Tot zo’n 80 jaar geleden aten we automatisch verwarmend voedsel in de winter en verkoelend voedsel in de zomer. Door import en kasteelt hebben we het seizoen aspect in onze voeding losgelaten.

Tarief

Bij een uitgebreide anamnese komt ook het voedingspatroon aan de orde. Met de juiste voedingsadviezen en het opvolgen hiervan wordt het genezing proces in gang gezet.

Na de uitgebreide anamnese zal besproken worden hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Consult: 45 minuten

Prijs: € 45,00